Кoли вгледіла, що моя сyсiдка готує з рису на швuдку рyку, не мoгла в цe повipити

Кoли вгледіла, що моя сyсiдка готує з рису на швuдку рyку, не мoгла в цe повipити! А як дала мені скyштувати цю смaкоту, закохалася у неї з першої ложки! Вдома готую мало не щодня! З’їдaють ще гарячою!

Часто відварені крупи залишаються, а на наступний день вони втрачають свої смакові якості або просто вже не хочеться їх вживати. За матеріалами

Для таких випадків у нас знайдеться парочка рецептів, які не дадуть пропасти полежати продуктам.

Рисова запіканка

Її основний інгредієнт – відварений рис (саме такий зазначений в інгредієнтах), свіжий або вчорашній.

Таку запіканку можна приготувати навіть на сніданок: поживна і збалансоване блюдо не дасть прокинутися почуття голоду до самого обіду. Моцареллу можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром або плавленим сирком.

Cкладові

Рис 4 скл.

Моцарелла 250 г

Шинка 100 г

Морква 1 шт.

Петрушка 0,5 Пуч.

Яйце 2 шт.

Молоко 1 скл.

Твердий сир 100 г

Сіль за смаком

Чорний перець (мелений) за смаком

Запіканка з рису з шинкою і сиром: як приготувати

Моцареллу натріть на тертці або порвіть руками, сиру моркву натріть на крупній тертці, шинку наріжте дрібними кубиками, петрушку подрібніть.

Змішайте вищевказані інгредієнти з відвареним рисом і добре перемішайте.

Яйця збийте за допомогою блендера, додайте тертий твердий сир, влийте молоко, посоліть і поперчіть.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть рисову масу і залийте яєчної сумішшю. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікайте протягом 30 хвилин.

Подавайте запіканку як гарнір або як самостійну страву. А рецепт чудової страви на швидку руку збережіть в закладках!

Смачного!

Джерело

Share
error: Content is protected !!